bg en
Начало
Контакти
НачалоЗа TodoroffПродуктиLifestyleКупи OnlineПартньориИнвеститориКонтакти
 
Винарска изба TODOROFFВинарска изба TODOROFF
Винарска изба TODOROFFВинарска изба TODOROFF
Винарска изба TODOROFFВинарска изба TODOROFF
Винарска изба TODOROFFВинарска изба TODOROFFВинарска изба TODOROFFВинарска изба TODOROFFВинарска изба TODOROFF
 
Вино и здраве
 

Виното – и вкусно, и полезно

 

Прясното грозде, узряло на лозата, подхранва и едновременно разтоварва организма. Семките, кожите и пулпата носят безценни съставки за кожата. Виното – и в чашата, и във ваната, дарява младост и  свежест. Уелнес и СПА подходът на основата на виното кара времето да спре, за да ни позволи да се огледаме и да потърсим себе си в радостта от живота.

 

За любителите на здравословния начин на живот Винарска изба TODOROFF създаде първия винотерапевтичен център на основата на продукти, взети директно от винопроизводителния процес. Защото от света на виното идва една голяма новина – ценните съставки в гроздето и виното укрепват повърхността, подобряват еластичността и  възстановяват клетките на кожата.

Вино и СПА хотел TODOROFF създаде за гостите си  първия СПА център за Винотерапия в България, където се прилагат авторски терапии за кожа на основата на грозде и вино.

 

Остатъчните продукти от винопроизводителния процес са ценен източник на Олигомерен проантоцианидин(ОПЦ ). Заради свойствата му да възпира разграждането на хиалуроновата киселина и да възстановява разрушените колагенови и еластинови влакна в организма, Олигомерният проантоцианидин в гроздето и виното е считан от съвременната наука за най-ефикасното средство срещу стареенето. Олигомерният проантоцианидин в люспите и семките на гроздето притежава 18 пъти по-мощно въздействие от витамин С и 50 пъти по-силно въздействие от витамин Е. Представител на групата на процианидините, той се проявява като защитно средство срещу опасността от развитието на рак, укрепва имунната система на организма, регулира холестерола, засилва зрителната мощ, въздейства върху няколко групи проблеми на съдовете, предизвикани от изтъняване, липса на оросяване и разпад на колагена. Олигомерният проантоцианидин облекчава още редица оплаквания като възпаления, алергии, никотинова зависимост, укрепва костната система, въздейства върху редица хормонално обусловени заболявания.

 

 

Друга безценна биоактивна съставка в гроздето и виното е резвератролът. Вид антибиотично полифенолно съединение, резвератролът  предпазва лозите от ултравиолетовите лъчи и ги прави да устояват здрави на слънцето. Проучванията са открили как да извличат това вещество от лозите и да го използват в лечението на кожата, защото то укрепва повърхността, подобрява еластичността и стимулира умножаването на клетките. А в най голямо количество резвератролът се съдържа в кожите на червеното грозде и като резултат от ферментацията в червеното вино.

 

Създадени изцяло на основата на натурални екстракти от грозде и вино, винотерапевтичните процедури се допълват и от чаша уникално червено вино със звучното име “Sanus per Vini” или „Здраве чрез вино”. С това послание  виното отговори на водата, с нейното прословуто „Sanus Per Aqua”. Защото още древността познава виното като лекарство. 

 

Във Вино и СПА центъра TODOROFF се гледа на виното като на здраве. Защото е знание. Защото е култура на подхода. Към тялото, към духа.

 
 

Винарска изба TODOROFF. Всички права запазени